Fotosammanställning från Furulund-resan 15-18 juli 2007

Här kommer en bildserie (klicka på bilderna för att få en större storlek) från resan o de fyra första är när han sov på tåget på nedresan, hittade en övergiven sandlåda i trädgården, en gå-bild o provade att hoppa rep då han såg att pappa Pär gjorde det...

   


Sedan hittade Pappa Pär en 3-hjuling o så här skoj kan man ha då man inte har storlek o ålder att sitta på den själv:

 


Dom vi besökte hos hade ett poolhus som William INTE fick gå in till själv o här står han o spanar in på småtjejerna som badade o sedan en bild på några vindruvor som dom hade hängandes i taket (dock inte i poolhuset)

 


Sedan fanns det såklart en katt.. o det var inte en liten katt utan minst lika stor som William själv. Antingen jagade han katten eller tvärtom... Å mitt i "jaga-leken" så hittade William ett litet lekhus med fönsterlådor fyllda med regnvatten...

  

En gammal gå-bil hade dom kvar efter sina barn till Williams lycka:

 


Åska o regn slog till med dunder o brak men inte bryr sig William om det.. Sov så gott på verandan... När han sedan vaknade så satte vi honom i en balja på bordet så han fick se ovädret utan att spinga ut i det blöta o blixtriga:

 


Innan gästerna skulle komma så tänkte vi ta oss en promenad o medans vi hämtade selen så passade William på att klättra i trappen... (Pappa Pär står bakom om någon tycker att det ser otäckt ut)

 


Efter promenaden var det dags för Soundcheck, grillparty o konserten men under den sov såklart William i vagnen på verandan.. inte förrän det var slut så vaknade han till o blev hemskt nyfiken på det han missat :-)

  


På tåget hem så vääägrade Willemannen att sova så det blev 4 långa timmar men att charma medpassagerarna kunde han såklart


Sist men INTE minst så fanns denna "gäst" i huset *hua hua*


Tillbaka till Sthlm o Blingo-vinsten

Nu är vi tillbaka i storstan o bilder från semestern kommer sen.. Ville bara visa upp Blingo-vinsten från Annes tävling http://www.foraldrarochbarn.se/annestavling/ som vi (William) vann... mer att läsa o "hitta svaren" finns här såklart...  http://www.foraldrarochbarn.se/blogg/

Se så snygg han blev.. full med myggbett o skrapad näsa fick han på köpet från semestern :-) Men lika lycklig ändå...

Blingo

Rocker, Vinnare o Brevduva på besök

William fick sin försenade födelsedagspresent i lördags.. en grön (självklart) Ucke! Så nu har han en EGEN "gitarr" att spela på så pappa Pär får spela ifred.. -Äntligen får jag spela helt själv säger pappa Pär.

rocker


rocker2


Här sitter han i sin egna ÅLÄNDSKA fotölj o drar några ackord tillsammans med pappa Pär som sitter mittimot:

rocker3


Sedan har jag blivit en lycklig vinnare (ännu en ggn) o denna ggn av ett jättefint set från Blingo till William genom att tävla här:
http://www.foraldrarochbarn.se/annestavling/ 
Här kan man vinna jättefina priser varje vecka o det genom att bara läsa hennes underbara Blogg (svaren finns där.. hehe)
http://www.foraldrarochbarn.se/blogg/ (världens mest intressantaste, roligaste blogg så lägg denna på minnet)

Jag säger bara: Heja Anne!

(Bildbeviset på det fina setet kommer sen... väntar bara på posten)

Idag fick vi ett annorlunda besök på balkongen... En vilsen o antagligen trött brevduva som använde sig av vårat parasoll för att vila upp sig.. Jag såg att den var ringmärkt o började "googla" o tydligen var det "bara" en brevduva på villovägar.. o hur vi än gjorde för att få bort den så stannade den kvar ett par timmar.. väldigt tam mao. Brydde sig inte alls om oss utan bara kurade ihop sig o sov ett par timmar innan den flög iväg....

brevduva

Duplo o resor

Äntligen fredag o äntligen har pappa Pär semester *jublar* o nästa vecka ska Willemannen åka tåg för andra ggn men denna gången bär det iväg till Lund (Furulund) för att hälsa på musikerkompisar o poolparty. Kan det bli bättre då både musik o vatten är något Willemannen älskar? Fast hörselkåporna åker med såklart!
Fast hur ska det gå på tåget? 4 timmar stillasittande!! Hahaha.. det blir nog en upplevelse..

x2000


Förra året låg han bara o sov.. antingen i vagnen eller i sjalen.. Skulle inte tro att det blir så denna ggn!
Är det någon som har tips på "hur-roa-en-1-åringen-på-tåg"?

Annars är det fullt upp dagarna.. han ska bara gå, gå o åter gå... eller stöka ner!!! Fick en hel STOR kartong med Duplo av ett par bekanta (+ böcker) så det var rena rama "julafton".. o just nu ser det ut så här i hans del av rummet... ändå så är inte allt duplo framme.. -Vill ha större lgh o ett eget rum  till Willemannen som man kan stänga dörren till.. men det finns inte på postorder va! :-)

duplo



Fåntratten

Haha.. va kan man säga om dessa bilder.. William är en riktig teaterapa ibland.. Man kan inget annat än att skratta... Han hittar då på allt fåntratteri!!!

fåntratt 1


fåntratt 2


fåntratt 3

13 månader igår o han går..

Nu går han i stort sett hela tiden hemma, fram o tillbaka, runt o runt.. Så nu kan man säga att han verkligen går ordentligt. Visst, har han hemskt bråttom så intar han racer-kryp men man kan ju "springa" åxå fast då händer det att han druttar...

Försökte få "bildbevis" men hur lätt är det med ett gående barn.. hmmm... Här kommer 2 nytagna o småsuddiga bilder:

gå2


gå1

11 Juli o nu går han allt mer...

... Fast något foto på just det har jag såklart inte tatt... Typiskt mig!!! Men det kommer väl såsmåningom... Men han spatserar helt fritt omkring hemma som han själv vill förstås... annars är det racer-kryp i 180!

Tänkte köra en liten uppdateringsfoton iaf.. dom 3 första är tagna den 6:e Juli (storasyrran Emmas födelsedag) Den sista på lördagskväll...

Nyvaken klättrade han upp i soffan o satte sig med den "enormt stora" bollen:

boll


Sedan skulle han i vanlig ordning ställa sig o spela gitarr, han stog länge o väl o plinka.. tidigare i veckan stog han en halvtimma! Snacka om roande o tålamod.. tänk om man själv hade det:

spelglad


Här han fick måla för första ggn i sitt liv.. Han hade nog roligare än mig fastän han inte fattade hur man gjorde först o det syns juh :-) (teckningen som vi satte i en ram gav vi till Emma i present, bild kommer senare på den)

målaren


På lördagskvällen var vi bortbjudna till några vänner o där fanns en Bobby Car som stod o damma (å tog plats tyckte den mamman) Så William fick den.. Gissa vem som blev helt överlycklig o stolt!!!

bobbycar

Redan Juli

Det är redan juli o jag fattar verkligen inte vart tiden har tatt vägen.. redan i slutet av nästa månad så är det dax för dagis.. o september dax för mig att börja jobba! Liten lilleman har blitt stor!!! Alldeles FÖR stor då han numera kan: öppna dörrar.. klättra upp på ALLT! Sedan går han alltmer men ännu är det kryp som gäller.. o smaka på ALLT!

Är han på dåligt humör så är det bara att sätta på lite musik o här svänger han fram i dans till SR - Bubbel (barnradiokanal)
http://www.sr.se/barn/ 

diggar

Igår tog vi en tur till parken där det både fanns lastbilar o krattor.. framför allt en massa sand att "äta"

sandbil

kratta

På vägen hem så kom två av hans äldre syskon... -Daniel o Emma även mormor med hunden Zorro kom förbi

syskon

Vi hittade även storebror Daniels STORA lastbil som han hade som liten i förrådet -Vilken lycka!