Gott slut o Gott Nytt År

Gott slut o Gott Nytt År alla vänner, släkt o familj
Ta hand om varandra o var försiktig med smällarna o rakterna..

Vi ska bara vara hemma i lugnan ro. Dom skjuter som galningar här i Bagarmossen så det är nog bäst att stanna inne i "tryggheten" o kanske höra på den blivande munspelaren...

spel1


spel2


Bilderna togs igår när Willemannen ville "hjälpa" pappa Pär att spela in den nya låten (en Bajenlåt faktiskt) Kanske skulle ha låtit honom medverka på riktigt.. :-)

Åter igen, Gott Nytt År!


Ut med Julgranen, DN-artikel om William Bajen Erik -allas vår prins

Idag fick jag nog. Nu ska Julgranen UT! William har pyntat den på sitt egna vis. Storasyskonen Daniel, Kimberly o Emma hade gjort den jättefin dagen innan Julafton men det är ett minneblott efter att han vart där.. Kulorna, glittret o smällkaramellerna har förflyttats upp varefter.. o när granen började svajja fick jag nog.
Ni förstår nog varför.. Övrig julpynt får stå en vecka till... Tror jag :-)

williams gran


DN då? Hur kom dom in i spelet? Jo.. flera olika tidningar hade en artikel från TT om "Allt fler tar nytt namn" Där det stod det i artikeln bl a att Bajen "fick tummen ned" som namn som INTE blev godkänd o det stämde ju inte då vi efter en överklagan i Länsrätten faktiskt fick igenom hans namn, så jag kontaktade bl a DN o efter ett par timmar ringer dom upp Pär för en intervju o så VIPS så finns en underbar artikel om våran William Bajen Erik som ni kan läsa om här:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=728535

Det var ju inte meningen att vi skulle få en hel artikel, vi är bara glada att han fick ett namn överhuvudtaget då han saknade namn ända fram till 10/12-07 .. innan hette han bara "-, Enqvist" på alla papper vi fick o något pass var inte att tänka på.. Så när jag upptäckte "felskrivningen" i diverse tidningar så fick jag nog.. Hehe..

Allas vår prins.. Vårt älskade charmtroll William Bajen Erik Enqvist

Mystisk magsjuka o God Jul

God Jul på er som jag inte hunnit prata med o God Fortsättning. Dagarna rusar fram, mycket mat har det ätits..
Sena kvällen innan Julafton vaknade dock en ledsen o feberhet kille som spydde rejält 2 ggr men på nått mystiskt sätt så var allt spårlöst borta på morgonen (Å vi fick sova i lugnan ro) Tog ett foto på en feberförvirrad grabb som "spelade Allan" innan vi la honom i sin säng igen..

spysjuka


Kameran glömdes bort i allt Julstök men ett foto tog Pappa Pär med en uppklädd hel o ren Willeman.. Full med bus men han lät faktiskt klapparna vara.. bara julgranskulorna som åkte allt högre upp i granen.. gissa om den ser rolig ut idag.. Nåja.. Det blir väl bättre nästa år o då SKA det vara en riktig gran :-)

julbus


Dagen efter så var det bara mys i pyamas halva dagen. Smet in i Storebror Daniels rum... o han har sett hur storebror gör.. o passade på att inta hans pos (så nu vet ni var Daniels favvisplats är)

tvspel

Emma som fixat frisyren...

Här kommer iaf ett charmigt julfoto som togs tidigare i december..

God Jul2


.. så God fortsättning ännu en gång från familjen Enqvist-Holmberg

Inga vuxenpoäng i år..

..Jag gav upp!!!!  (skulle ha blitt ett pepparkakshus över vår lägenhet)

inga vuxenpoäng


Anne.. Du vann såklart *ler stort*
Ni andra kan se hennes blogg här o hennes underverk på pepparkakshus
http://www.foraldrarochbarn.se/blogg/ -Sist men inte minst.. en massa vuxenpoäng, jag får vänta ett år MINST!

Nya overallen..

... som farmor stickat till Mammas stora glädje! Se så fin den är.. (Tack Svärmor).. o extra mysigt att sitta o äta russin ur en burk innan vi gick på stan för julshopping.. Gissa vem av oss 3 (W, Pärre o jag) som höll humöret uppe?! Jo Willemannen! -Tänk om han var lika go varje gång mamma vill ut o shoppa ;-)

overall


God Jul i förväg...

En försmak av Julen.... enormt mycket kärlek i denna bild *ler*

God Jul


Å glöm nu inte Barnfonden (se nedan) Många har undrat "hur man gör" o här kommer en kort beskrivning

Hur köper jag låten?

1) Gå in på
http://www.allears.se/

2) Tryck på "bli medlem" i vänsterspalten och fyll i dina uppgifter.
3) Gå in på "min sida" och tryck på "min plånbok"
4) Fyll på plånboken med valfri summa (lägst 15kr)
5) Gå in på "insamling för barnfonden" www.allears.se/band/insamling+till+barnfonden

6) köp låten 1 gång genom att trycka på dollartecknet i fönstret "mina låtar"
7) köp den flera gånger!!!!


God Jul i förväg alla kära bloggvänner men en annan sak har ni glömt åxå!
Maila adresser till [email protected]


Ställningsbyggare

Efter sjukdomar (Hemofilus influenza ) o elände med öron o ögon + penicillinkurer så har Willemannen fattat hur Pappa Pär använder detta bälte med sele.. han hoppa rätt i som han inte gjort något annat i sitt liv.. Jättestolt såklart!
Ska han bli Ställningsbyggare måntro?

ställningsbyggare

En varmare jul...

.. Det behövs en varmare Jul för oss alla å då menar jag ALLA!

Barnens förväntningar är som vanlig höga, lappar med önskelistor.. kataloger ikryssade av allt möjligt som DOM VILL HA! -Vill ha?! En bilbana som två veckor senare ligger i delar.. En "oönskad" julklapp som inte ens fanns med på listan blir slängd i ett hörn, helt OANVÄND! En CD-skiva som lyssnades två ggr då den "inte var så hipp" som de trodde då kompisarna hade bytt still eller fått en ännu bättre... så den vi gav vara bara "blaha"...  En tröja som hade "fel" rosa färg...

Papper, presentsnören som knölades ihop o slängdes i grovsoporna..
Mängder av godis som i slutet av helgerna ligger torra under sängen.. den förbannade julgranen som kostade MASSOR gör sina spår flera år senare... o själv hann man bara njuta av den en enda kväll.. kanske två.. OM man ens han titta på den under all stress av att jaga julklappar, laga en massa mat som sedan aldrig blev uppäten, ungar som sprang fram o tillbaka tjatande & förväntansfulla som slutet av kvällen var "besvikna" över att de inte fick sin Kalle Anka-jul...

Vad håller vi egentligen på med? Kan vi inte uppskatta det vi faktiskt har.. Tak över huvudet, färskt vatten att dricka direkt under kran, ett kylskåp att öppna för att ta oss nått att äta.. Värme o kärlek som finns runt omkring oss av våra nära o kära... Ändå klagar vi över "fel" julklappar o en sillburk som smakade konstigt!!!!

Jag tycker att vi borde skämmas o göra något annorlunda än att bara behaga våra egna intressen som ändå i slutändan i juletid inte brukar kännas "bra i maggropen"..

Så det behövs en varmare jul för oss alla, oavsätt vart vi en befinner oss i världen så skänk en slant genom att köpa låten "Stark o Fri" 
www.allears.se/band/insamling+till+barnfonden

image287

mer info finns även här: http://www.allears.se/community/ArticlePage.aspx?id=0c49b192-2b07-4080-b18b-159208bcc9c3

Alla intäkter i form av royalty och STIM går till Barnfonden....

Våra barn kommer få ännu en förväntansfull jul.. Och en bättre "maggrop" hos oss kanske kan får oss att må bättre än vad vi annars skulle ha mått :-)


Trevlig 1:a advent

Julstämning?

första advent



... detta är solroser som jag försökte "odla upp" i somras... sen kom kylan på balkongen.. för att få några blommor så plockades dom in i värmen... Så vi har en riktigt skön julstämning hemma *skratt*

Så trevlig advent på er alla :-)

ps.. saknar e-post adresser så släng iväg ett mail till
[email protected] så kommer det en Julhälsning från familjen närmare jul :-)

Studioinspelning pågår...

.. å Willemannen börjar bli van.. stort sett så går detta obemärkt förbi honom... Tänk att släppa in en jämnårig kamrat.. h*n skulle genast pilla, låta o dona *skratt* Har vi skadat vårt barn! Eller är Nalle Puh hans bästa vän numera ?!!! :-)

studio1


studio2


studio3


Lite intresserad av Annette å basen är han trots allt.... Fast det är ju klart.. -Hon är ju en tjej o tjejer har Willemannen redan visat att han gillar :-)

Efterfrågan har vart stor..

.. på uppdateringar av nya bilder på Willemannen men jag har helt enkelt inte hunnit. Gör inget annat än jobbar, känns det som.. Har inte heller tatt så mkt kort men här kommer ett par rätt nytagna foton (1-2 veckor gamla)

Det första är på "farbror Sören" (gitarristen i Pärres band) o William när Sören kom förbi för att spela in lite.. men först så blev det såklart lite lir i Sörens knä

sören


Sedan busade mamma till lite.. ett "skojprogram" där man sätter in egna ansikten till dansande tomtar... o till Willemannens förvirring så satte jag Williams ansikten.. Till en början blev han konfunderad sedan dansade han i kapp me de små "Tomtarna" o klappade händerna (dock inte på dessa bilder)

tittar1


tittar2


Efter all dans så blev man såååååå trött så han satte sig i sin ÅLÄNDSKA fåtölj o kollade på sin favorit film Nalle Phu, han har kommit på att barnprogram o film är skoj. Vilket mamma o pappa tycker är skönt på eftermiddagarna medans middagen lagas.. -Ingen trött o hungrig Willeman längs benen så middagslagningen går mkt fortare numera :-)

tröttis tv


Annars har det hänt massor förutom ännu en kur penicillin för örat (nu är den bra) Han kan hoppa MASSOR, gärna i våran säng såklart... snurra runt, runt o åter runt så han blir alledeles snurrig o spela Allan.. Pratar massor o upprepar gärna det vi säger, försöker sjunga "Imse vimse.." samt gör rörelser.. diggar med hela kroppen till "vuxen-musik" o spelar "luft-gitarr" när det är något rockigt *haha...*
Hittar såklart på massor med bus.. Jag saknar fortfarande 2 barnmats-skedar som han har förflyttat... Han kan lika gärna kastat dom i soperna.. Då jag sett att han "lagt" andra saker där... (nu finns en hasp)
Full rulle dagarna i ända.... *pust*

Annes tävling

Annes tävling på hennes underbara blogg http://www.foraldrarochbarn.se/blogg/ har tyvärr tatt "pause" men jag hoppas verkligen att den kommer tillbaka då det var "veckans höjdpunkt" för mig o här var det sista jag vann... Ett helt gäng med plåster! Det behövs garanterat! Tack Anne!

plåster