Fredagspelning o Willemannen ska sova på dagis idag

Ikväll är det dags för den sista spelningen utomhus i soliga men KALLA Sthlm för pappa Pär o bandet. Ska bli jätteskoj! Så har ni inget för er så ta er dit. Gratis inträde... Se www.parenqvist.se för mera info...

image233


Å idag så är det dags för Willemannen att sova på dagis.. Får se hur det går?!? Han brukar somna själv i sin säng, ligger man breved så brukar han bara busa... Å jag tror inte att han kommer ligga så här utslagen *hehe* (gammal bild i repris.. fr. 23/8-06)

image234


(ps.. vi har datorkrångel så vi är inte så "online" som vi brukar.. Ha en trevlig helg)


Trött Dagiskille, BVC, bokläsning o "dockan" klar.. hmm

Det går jättebra för William på dagis, har lämnat honom en stund må-tis, idag lämnade jag redan ute på gården o gick hem en sväng vilket hade gått jättebra. Imorgon är det tänkt att han ska äta lunch.. Hur ska det gå? Han är nämligen DÖTRÖTT vid halv 11-tiden o sover som en stock hemma sen... Här försöker jag väcka honom efter nästan 2 1/2 tim då vi skulle till BVC o jag var småstressad.. gjorde även en välling då klockan var för mkt o det skulle inte hinnas äta. Han vägrade att vakna.... o det förstår man.. se så skönt det ser ut:

sover


BVC-besöket gick bra o STORA killen är numera 85 cm lång o väger 13Kg!!! Inte konstigt att det är tungt att bära upp han för alla trappor.. eller dra honom, matkassar etc i vagnen.. Bara vagnen väger UTAN barn, kassar etc  16,2 KG! *pust pust* (kan tillägga att mina handleder ömmar)

Igår hade han en bokläsningsstund för sig själv i Emmas knä... helt spontant satte han sig där o bläddrade.. Det har aldrig hänt. Han brukar mest äta o riva i böcker o har inte innan vart speciellt intresserad av att titta o lyssna... Kul :-)

läser1


läser2


Å så samlingsdockan då *harkel* Den är "klar" iaf.. Han kommer få men för livet för att sin mamma inte kan sy *haha* Hjulbent sak, smala ben, stora lår, normal kropp o STORT huvud! Men jag fick till "kepsen" iaf :-)

 



"Dagis-docka", Kökslek o låtval för AllEars...

Första veckan på dagis avlagd, 1 timma vardera onsdag-fredag o gissa va skoj han har haft det!  Han bryr sig inte ett dugg om mig, bara kikar till mig ibland... Jag har bara suttit vid ett litet bord o försökt sy *haha* en "samlingsdocka" som dom ska ha vid samlingen varje dag, en liten docka som "ska" se ut som William själv.. stackarn kommer få men för livet!!! Han kommer hata mig!!!

Så här långt har jag kommit... hmmm... hjulbent blev "han" iaf :-D (OBS! EJ KLAR -tack o lov) -Skratta INTE!

docka


William är DÖDSTRÖTT när vi kommer hem strax efter 11 för att äta lunch.. Här sitter han sömnigt o "drar ut o in" lådor i köket i väntan på lunchen... Det är mycket nu, för att "dra ut o in" lådor, "öppna o stänga" dörrar så nu i dagarna har vi vänt på handtagen så han inte kan öppna vilken dörr som helst.. sist så åkte pappas väckarklocka i toastolen.. han tyckte väl att den var smutsig eller att han inte ska gå upp om mornarna.. :-)
(skåpet till höger är "hans" så därav röran...)

kökslek


AllEars har nästa fredag en tävling om ett Live-gig i November men vi vet inte vilken låt som ska vara med o tävla. Man får nämligen anmäla 1 låt o sedan bli röstad på (tävling) av medlemmar på sajten (registrerade men helt gratis)
Hur som helst så undrar vi vad NI tycker skulle passa som bidrag???? Av de låtar som finns på Pär Enqvist -AllEars eller på officiella hemsidan
Vore jätteroligt om ni kom med era åsikter då det står still i våra huvuden av låtval.. Vi är för "partiska"

image227

5 av er som röstat på den låt vi väljer att lägga ut, vinner en EP med Pär Enqvist Band

Dagiskillen

Nu har Willemannen börjat dagis o är en "stor" kille. Vi var där i en timma igår o han tyckte såklart att det var jättekul med alla sakerna o fröknarna var ju snälla o lekte med honom medans "tråkiga" mamma bara satt på en stol med dom andra föräldrarna..

Vi ska dit strax o jag gör allt för att han ska "hålla sig vaken" då han hemskt gärna vill sova en liten lur på fm (igår var han så trött när vi kom hem att han nästan somnade när jag gav honom lunch)

Här står han o leker med en gammal cola-flaska

image223

Storvinst!

Äntligen har brillorna kommit som vi vann hos Anne Haavisto´s tävling  www.foraldrarochbarn.se/annestavling  Visst är dom coola! Dom är ifrån BABYJAMS www.babyjams.se

Här sitter dock Williams "stand in" Mr Tiger o poserar stolt då William själv sussade...

image221

Å som vanligt så får ni inte missa hennes blogg (där svaren finns om man är en noggrann läsare *smile* )
http://www.foraldrarochbarn.se/blogg/

-Hejja Anne o hejja Mr Tiger i "sina" coola brillor
 

Pappa-intervju

Pappa Pär har fått en intervju på AllEars www.allears.se  Vi är så stolta så!!!

image219
                                                                                                                                          foto: Tina Qvist

För att komma direkt till artikeln så kan ni använda denna länk:
http://www.allears.se/ArticleHolder.aspx?articleId=5b1450ea-cf7f-4858-8552-469d00ef74e0

(skulle vilja veta hur man gör "snygga, enkla" länkar..hmm)

Dagis

Det var ett tag sen jag uppdaterade men veckan har som vanligt gått i en rasande fart... Sista lediga veckan för Willemannen, på onsdag är han inte "liten" längre utan blir ett DAGISBARN!
Vi har fått ett jättefint dagis som ligger precis intill, vi ser tom dagiset från köksfönstret... ja även från porten.. så det blir en "enkel match" att gå dit varje morgon.

image217


Hans avdelning ser man inte för det ligger lite på baksidan (bakom träden)

Det ska iaf bli spännande, men jag tror att han kommer tycka det är jättekul. Bara jag som har seperationsångets! *hua*

Inga nya kort men ett från tidigare i veckan då Willeman hittade en egen trumma att exprimentera olika ljud.. på gott o ont såklart :-) Otroligt koncentrerad är han här...

image218

Grindbygge o ny lek igen

Äntligen har vi skaffat oss en grind till balkongen då våran klätterapa gärna utforskar allt. Marddrömmen är såklart att han själv ska "se på bilar" o vi bor högst upp i 3-vångshus *hemska tanke* men nu är det ordnat iaf o här hjälper han pappa Pär att montera. Duktig kille va:

grindbygge


Sedan har han såklart kommit på att man kan sitta i barpallen (som vi har som pedistal till en stor blomma) Gärna "rycka o dra" den fram o tillbaka... *pust*

ny lek2

Inga vattkopper men här kommer en bildserie

Det verkade som sagt att det Inte blev vattkoppor då det har gått för många dagar utan någon förändring men vad det är, har jag ingen aning om. Måste vara något bett trots allt... Jaja, han besväras iaf inte av det, är som sagt alltid lika glad o busig. Se bara spexet när han sitter på sin Bobbycar... dräglar som en tok så det är väl dags för flera tänder, han har bara fått 8 hittils o det var ett tag sen..

 


Som vanligt är det bus o musik som är vardag för William, han älskar verkligen musik o dansar gärna om han inte spelar på sin Uke. Här om dagen hörde jag honom sjunga med på "sitt sätt" när jag spelade musik o sjöng medans jag diskade.. Det lät verkligen gulligt :-)

  
    


Värmen kom till Stockholm i veckan så då passade vi på att äta middag på balkongen. Det tyckte William om för då kunde man kika på alla fordon som åkte på gatan nedanför. William älskar allt som har med hjul nämligen o låter "hjulen" så är det ännu mera intressant....

   


Vattkoppor?

Mystiska utslag på benen, är det början till vattkoppor? Men det börjar väl inte på benen utan bålen väl?
Upptäckte dom igår em, innan vi gick ut så några bett kan det omöjligt vara. Trodde idag att han skulle va "full" med koppor men det är ingen skillnad sen igår.. Så här ses dom ut, någon som har ideér?

image200


Lite suddigt men svårt att ta kort på ben som inte vil vara stilla *ler*

Fick en mumsig, glad banankille på bild åxå:

image201


Nu har det hänt igen *stolt skryt*

En tredje gång så har pappa Pär hamnat 1:a på Topplistan www.allears.se, denna gång med sången "Som en ängel" Den har legat ett par veckor på topplistan 5 men nu slog den till o hamnade först. Jag är så stolt (en av mina egna favoritlåtar), jag gissar på att Willemannen o resten av familjen är detsamma :-)


AllEars 1:a

Hmm.. bilden blev suddig o liten, är det någon som har tips om hur man kan förstora upp den? Är helt ute när det gäller "bildprogram" men om ni vill se "verkliga" beviset så gå in på AllEars.. han ligger ju på listan ;-)

Ännu en ny lek o en massa KÄRLEK

Dagarna rinner iväg o det är bara TVÅ veckor innan Willemannen börjar dagis o det är just nu som det verkligen är roligt att vara hemma... Å så har man inget val... räkningarna ska ju betalas sägs det :-)

William hittar iaf på nya hyss varje dag, utvecklas varje dag... o man börjar förstå när han "talar ur skägget" eller är det hans kroppsspråk som avslöjar? Ibland undrar man, eller tror vi, att vi förstår honom? Han blir glad när vi gissat 1000 gånger om nått "man tror iaf".. Han är iaf en otroligt glad kille o varje dag är en enorm upplevelse... (utom när han har sina vakna-på-fel-sida-dagar *suck*)

En av hans "nya lekar" är att sätta sig på diskmaskinslocket o dra korgen fram- o tillbaka så allt porslin darrar... Inte populärt hos mamma o pappa.. o inte populärt när vi tar bort han därifrån.. Som sistens när storebror Daniel lyfte bort han, då var det krokodiltåtar... mååånga o lååååånga... Vilka hemska människor vi är som inte tycker om denna lek:

Ny lek


Williams stora kärlek (förutom Uke´n, oss o storasyskonen) så är det Tiger! (ja vi vet att det är en leopard.. )
Se så härlig denna bild är:

Kärlek


Detta var lite från oss denna gång, har tatt en del foton men hinner ju aldrig sitta vid datorn ensam.. utan att få ofrivillig proffshjälp av en liten "skitunge" o på kvällarna är jag för trött men nu sitter maken o repar hemma inför ett gig i Stockholm så då passade jag på medans ögonen fortfarande är öppna ;-)

Åland-stolen

Nu har man kommit på att man kan sätta sig själv i ÅLAND-stolen! Men vad gör han? Kör låtsasbil?
-William älskar allt som har hjul nämligen men "köra bil" är han inte van att se då både mamma o pappa saknar körkort..

image193

Dags att säga adjö till Gå-Stolen...

Nu är det dags att säga adjö till Gå-Stolen... Igår så hittade vi honom urklättrande....

klättra ur 1


klättra ur 2


Idag så hittade jag honom i klättrande.. Överlycklig att han "kunde själv" hmm...

klättrat i 1


klättrat i 2


... Så Bye Bye stolen.... -Nu ska en liten grabb på 5 månader ta över denna :-)